fbpx
Aarhus C DK
+45 24 26 84 03
trine@broderist.com

Om broderisten

Broderisten Trine Runge Jessen

Broderisten Trine Runge Jessens kærlighed til korsstingsbroderi begyndte, da hun som 10-årig i skolen blev præsenteret for opgaven at brodere servietringe!
Både fænomenet “servietring” og det at lave korsstingsbroderi herpå, var for hende en helt ukendt verden. Og de motiver, hun blev foreslået var helt åndssvage.
Men fællesskabet omkring aktiviteten faldt hun for med det samme.

Trine Runge Jessen er uddannet tekstildesigner på Designskolen i Kolding. I 15 år havde hun sammen med tekstildesigner Helene Jensen virksomheden Sen-Sen, der lavede boligtekstiler som ingen andre.

Korssting på en ny måde

For nogle år siden kastede hun sig igen over korsstingsbroderiet, for at undersøge, om det kunne noget, hvis man fandt på nogle lidt sjovere motiver. Der var alt for mange dumme små dyr i befordringsmidler derude – og ikke mindst egerner med seler eller delfiner med sommerhatte.

Hun lagde frisk ud med at gengive LP-coveret fra Sex Pistols’ album Never Mind The Bollocks i 1:1 – og det vil sige ræddi mange gule sting! Se albumcoveret her

Shop i Broderistens kiosk!

Her opdagede hun så ved samme lejlighed vigtigheden af at bruge ordentlige materialer! Rigtig træls, når broderegarnet falmer, som man siger. Brug nu noget ordentligt garn for faen!

Derfor kan du også være sikker på, at de produkter, du kan købe her i Broderistens egen broderikiosk er absolut kvalitetsgodkendte.
Hun køber kun ting ind til shoppen, som hun selv kan stå inde for at bruge.

Desuden laver hun gode små instruktioner på Youtube og TikTok, så du ikke skal bruge krudt på at lave alle de klassiske fejl.
Når nu ‘andre’ har gjort sig nogle erfaringer i den retning …
Find Broderisten på TikTok her

Køb broderisæt, mønstre, garn, stof og tilbehør

Broderifællesskab

Siden coronanedlukningen i 2020 har Broderisten Trine Runge Jessen holdt lejlighedsvise “Brodega’er” på Facebook:
Flatliner-TV, hvor der ikke skulle ske ret meget andet end at Trine broderede live og drak en Top eller fem – og simultant indtog en pæn mængde Blomme i Madeira og grisebolsjer. 

Det stak en smule af, om man så må sige (tøhø) og mange medbroderister joinede og blev en del af community’et omkring korsstingsbroderi.
Find Broderist på Facebook


Broderistens facebookgruppe “Embroidery without fucking flowers and bunnies” er et fællesskab i verdensklasse! Her kan du hente den vildeste inspiration og se hvad andre galninge får ud af nål og tråd. Der er også altid hjælp at hente og det er ikke så dårligt endda! 


Hele perioden i forbindelse med covid-19 med gentagne nedlukninger blev en gevaldig revival for håndarbejde, crafts og fokus på vigtigheden af hobbyer og hændernes arbejde.

Mediedarling for sjovt broderi

Trine har optrådt i en hel del medier indenfor de sidste par år. Her kan du f.eks. se Louise Wolff få en nærdødsoplevelse af grin over Trines facon og univers i Go’morgen Danmark

Broderisten on tour

Broderisten Trine Runge Jessen har siden da turneret land og rige rundt og holdt workshops, oplæg og foredrag om broderi og har inspireret mange mennesker til at gå i gang med at eksperimentere med at brodere. Unge som gamle af alle køn.

Her på sitet kan du finde Broderistens shop og se meget mere om events og workshops samt læse om tips og tricks og se masser af Broderistens egne arbejder.

Book event med Broderisten her

Salg af færdige værker

Der er desværre ingen værker til salg lige nu – sorry guys!
TIL GENGÆLD kommer der snart de fede opskrifter og kits på nogle af mine værker.
Så kan du selv komme i gang med nål og tråd eller tvinge en ven til at stikke for dig.